İtfaiye Raporu Örneği
İtfaiye Raporu Örneği pek çok kişi tarafından araştırılan bir belge tipidir. İtfaiye raporu binaların yangından korunması amacıyla ilgili denetimlerin gerçekleştirilmesi neticesinde verilen bir belgedir. Bir kişi tarafından gerçekleştirilen bu denetimler zorunludur. Dolayısıyla itfaiye raporunda zorunlu olduğunu söylemek mümkündür.
İş yeri açmak ve açılmış olan iş yerleri faaliyetlerinin düzenli olarak devam etmesi için gerekli bir rapordur. Bu raporun hazırlanması öncesinde kişi ilgili yerlere ön başvuru yaparak kayıt oluşturur. Ardından binanın incelenmesi sonucunda binanın yangından korunması ile alakalı bütün denetimler uygun ise rapor ilgili kişilere teslim edilir.
Raporun eksiksiz şekilde oluşturulabilmesi için şirketlerden ilgili belgelerin istendiği görülmektedir. Bu belgeler aşağıda maddeler halinde yer alır.
- Yapı kullanımına ilişkin izin belgesi
- Ticari sicil gazetesi
- Var ise vekaletname ve imza sirküleri
- Numarataj belgesi
İlgili şahıstan istenen belgeler ise aşağıda maddeler halinde yer alır.
- Var ise vekaletname
- Numarataj belgesi ve yapı kullanım izin belgesi

İşyeri İtfaiye Raporu Örneği
Alınması zorunlu olan belgeler arasında yer alan iş yeri itfaiye raporu binanın faaliyetlerini düzenli olarak devam ettirmesi için gereklidir.
Yangın raporu örneği olarak da bilinen itfaiye raporu örneği pek çok kişi tarafından merak edilir. Bu raporun doğru şekilde doldurulması ve dilekçe sahibine teslim edilmesi son derece önemlidir. Bu belgenin aynısı belediyede yer alır. Bunun sebebi ilgili ihtiyaç durumlarında arşivden alabilmek içindir.
Binanın yangından korunması için ve ilgili prosedürlerin doğru şekilde uygulanabilmesi için gerekli bu belge yangın anında ve öncesinde gerekli olabilecek bütün adımları uygulamaya fırsat sunar. Yangın söndürme ve elektrik tesislerinden başlayarak binanın yangın ile alakalı bütün denetimlerini gerçekleştirir. Bütün denetimler gerçekleştirildikten sonra binada herhangi bir prosedür eksikliği söz konusu değil ise belge alınır.
İşyeri Raporu Dilekçe Örneği
İş yeri raporu dilekçe örneğini eksiksiz şekilde doldurmak ve ilgili yerlere teslim etmek gerekir. İş yeri açmak için gerekli olabilecek bu dilekçe işyeri raporunu almak için gereklidir. İş yeri raporu veya ruhsat için itfaiye raporu ilgili prosedürlere uygun şekilde alınmaz ise binanın kullanım için faaliyetlerini başlatıp sürdürebilmesi mümkün değildir.
Eğer bir bina ilgili itfaiye raporu haricinde belgesiz şekilde faaliyetlerini sürdürüyor ise kısa süre içerisinde binanın kullanımı kısıtlanarak ilgili kişilere cezayı yaptırım uygulanır.
İtfaiye raporu almak için ön kayıt oluşturulduktan sonra binanın incelemesi başlar. Bu adımdan sonra bina bütün yangın yönetmelik prosedürlerine uygun olup olmadığı şeklinde incelenir. Bina yangın yönetmeliklerini uygun ve güvenli ise itfaiye raporu alınır. Bu itfaiye raporu müracaattan sonra 5 iş günü içerisinde gerçekleşir. Fakat bina ile alakalı yangın yönetmeliğine uygun olmayan durumlar söz konusu ise bütün işlemler durdurulur ve bina uygun olana kadar rapor verilmez.

İtfaiye Uygunluk Raporu için Başvuru Dilekçesi
Ankara itfaiye raporu Nereden Alınır gibi pek çok soru işletmelerin ve şahısların ilgisindedir. Bu raporu almak için ve aktif faaliyetlere başlayabilmek için ruhsat ve denetim müdürlüğü önlem amirliği bürolarına başvurmak gerekir. Başvuru için ön kayıt oluşturulduktan sonra ilgili formların doğru eksiksiz şekilde doldurulması gerekir.
Ankara itfaiye raporu için gerekli evraklar yukarıda da belirtildiği gibi şirketlerden istenilen belgeler ile şahıstan istenilen belgeler birbirinden farklıdır. Şahıstan istenilen numarataj belgesi ve yapı kullanımı izin belgesi raporu almak için yeterlidir. Şirket için istenilen belgeler ise yapı kullanım izin belgesi ve numarataj belgesini ek olarak ticareti sicil gazetesidir.