Skip to main content

İtfaiye Denetim Raporu Örneği


İtfaiye Denetim Raporu Örneği çoğu işletme ve şahıs tarafınca alınması gereken bir belge tipidir. Binaya uygun itfaiye hizmeti vermek ve faaliyetleri eksiksiz şekilde devam ettirebilmek için bu belgeyi çıkartmak zorunludur. Aksi takdirde binada faaliyetleri yürütmek söz konusu değildir. İtfaiye denetim raporu için ilgili şartlar yerine getirildiğinde kişi ya da işletme ilgili rapora sahip olabilir.

Bu belgenin çıkartılabilmesi için bazı şart ve gereksinimler söz konusudur. İlk önce ilgili belgeyi çıkartabilmek için gerekli evrakların hazır tutulması gerekir. Ardından rapor için ilgili yerlere müracaat edip ön kayıt oluşturmak gerekir. Bu kaydı e-devlet üzerinden de oluşturmak mümkündür.  İlgili belgeye müracaat edebilmek için ruhsat ve denetim müdürlüğü önlem amirliği bürolarına başvurmak gerekir.

Kağıt üzerine yapılan başvurunun ardından ilgili ön kayıt işlemlerinin tamamlanması sonucunda bina için gerekli incelemeler başlatılır. Binanın yangın yönetmeliğine uygun şekilde olup olmadığı araştırılır. Ardından bütün prosedürler ve yönetmelikler uygun ise belge çıkartılıp ilgili kişiye ya da şahıs işletmelerine teslim edilir.

İtfaiye Denetim Raporu Örneği - İtfaiye Raporu COM TR

İtfaiye Hizmetleri Denetleme

İtfaiye hizmetleri denetleme konusunda geçerli olabilecek görev ve sorumluluklar ilgili şube müdürlüklerin aittir. Örnek olarak değerlendirilecek olursa ilgili belediye sınırları içerisinde olabilecek bütün yangın vakalarının en aza indirilebilmesi için gerekli olabilecek bütün önlemlerin alınması hizmet denetleme kapsamına girer.

İtfaiye denetim raporu örneği bu kapsamda binanın yangınla alakalı güvenli olup olmadığı hakkında detaylı bilgi verir. İş yeri açmak ve ilgili iş yerine ait faaliyetleri sürdürebilmek için itfaiye denetim raporu son derece önemlidir. Kurum denetim raporu örneği gibi iş yeri denetim raporu da ilgili durumlarda istenilen zorunlu raporlardan biridir.

Yangın ile alakalı işe gelebilecek bütün tehlikelerden korunabilmek adına gerekli olan bu raporlar binanın güvenliğini arttırır. İlgili raporlar yukarıda da bahsedildiği gibi ruhsat ve denetim müdürlüğü önlem amirliği tarafından alınabilir.

Yangın raporu örneği word üzerinden düzenlenerek ilgili kişilere ya da kurumlara iletilebilir. Bu şekilde ön kayıt oluşturularak binanın incelenmesi için başvuruda bulunulabilir.

İtfaiye Denetim ve Önleme

İtfaiye denetim ve önleme konusunda ilgili şube müdürlükleri üzerine düşen pek çok fazla sorumluluk vardır.  Bu görev ve sorumluluklar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Yangın esnasında ortaya çıkabilecek can ve mal kayıplarını en aza indirmek ve yangın söndürme tesisatlarını uygun şekilde yapılandırılmasını sağlamak.
  • Her türlü yapının binanın ya da tesisin yangın önleme ve söndürme tedbirleri ile alakalı denetimlerini gerçekleştirmek ve ilgili görüş bildirilmesi kapsamındaki bütün işlemleri yerine getirmek.
  • Konut ve iş yerlerini ilgili çalışma ruhsatı ve izinlendirme kapsamında, itfaiye uygunluk raporu ve yangın tedbirlerinin alınması konusunda kurum ve kuruluşları bilgilendirmek.
  • İlgili müdürlüğün görev alanı içerisinde
  • İmar planına ilişkin patlayıcı yanıcı madde depolama alanlarını ve ilgili diğer depolarını denetlenmesinin ve teknik desteğin sağlanmasına ilişkin bütün prosedürlerin tamamlanması ilgili itfaiye denetim ve önleme şube müdürlükleri tarafınca tamamlanır.
İtfaiye Denetim ve Önleme - İtfaiye Raporu COM TR

Belediye İtfaiye Raporu

Belediye itfaiye raporunun alınması müracaattan sonra 5 iş günü içerisinde tamamlanır. İtfaiye raporu kısaca binanın yangın ile alakalı güvenliğini sağlamak için ilgili denetim ve araştırmaları doğrulayan en kapsamlı belgedir ve alınması zorunludur.

Bu konuya ek olarak İtfaiye denetim raporu örneği pek çok kişinin dikkatindedir. Bu form ile binanın yangın ile ilgili bütün kontrolleri kısmen sağlanmış olur.  Bu şekilde olası bir yangın anında bina hem can hem de mal kaybı olarak en az hasarı almış olur.